Predsednica republike postala državna prvakinja v bowlingu: “Ne morem verjeti.”

Slovenija 19. Feb 202315:21 13 komentarjev
Nataša Pirc Musar bowling
Nataša Pirc Musar

Predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar je slavila na državnem prvenstvu v bowlingu. "Brez treningov, ker ni časa," je zapisala predsednica, ko je sporočila novico. Dodala je, da je uspeha vesela.

Predsednica države Nataša Pirc Musar je na spletnem omrežju Facebook sporočila, da je zmagala na državnem prvenstvu v bowlingu v dvojicah. “Ne morem verjeti. Zmagala sem s sotekmovalko Viko na državnem prvenstvu v dvojicah, brez treningov, ker ni časa. Vesela,” je zapisala.

Napet finalni dvoboj

Iz urada predsednice so sporočili, da Nataša Pirc Musar v prostem času ostaja zvesta svojim hobijem, tudi igranju bowlinga. “Danes se je udeležila državnega prvenstva v kategoriji dvojic in zasedla prvo mesto ter tako osvojila naziv državne prvakinje. Naslova ni pričakovala, saj v zadnjem obdobju zaradi delovnih obveznosti ni redno trenirala, zato je rezultata toliko bolj vesela,” so pojasnili.

Preberite tudi: Težave Nataše Pirc Musar z uporabo doktorskega naziva

Predsednica je tekmovala v paru z Viktorijo Krivolutskajo, ki je računovodkinja v Odvetniški družbi Pirc Musar in partnerji ter je z Natašo Pirc Musar in Alešem Musarjem sodelovala v več drugih podjetjih, ki imajo po mnenju nekaterih nejasen izvor financiranja.

Zmagali sta v konkurenci enajstih parov, je sporočila Bowling zveza Slovenije. Nataša Pirc Musar in Viktorija Krivolutskaja sta v napetem finalnem dvoboju premagali kolegici iz kluba Feniks Majo Debenec in Evo Krafogel. Rezultat je bil 342 proti 338.

Najboljšo igro je imela Maja Debenec, ki je dosegla 234 točk, najboljša v kvalifikacijah je bila Viktoria Krivolutskaja s 1.167 točkami, so še dodali v Bowling zvezi.

V moški konkurenci sta slavila Milan Malek in Ivan Švarc, ki sta v finalu z rezultatom 495 proti 471 premagala Tima Cerkvenika M. in Žigo Zalarja.

Prvenstvo je potekalo v Ljubljani, žensko v klubu 300, moško pa v Woop areni.

Večkratna državna prvakinja

Nataša Pirc Musar, ki je predsednica države postala decembra lani, je na državnem prvenstvu v bowlingu slavila že večkrat. Leta 2017 je na primer sporočila, da je slavila že petič zapored. Bila je tudi ustanoviteljica Bowling kluba Feniks, ki ga zastopa njen mož Aleš Musar. Še v času izvolitve na položaj predsednice Slovenije je bila Nataša Pirc Musar generalna sekretarka Evropske bowling federacije.

Sicer so ji ljubi predvsem adrenalinski športi. Za Slovenske novice je povedala, da ji je v spominu precej ostalo letenje z jadralnim letalom ter skakanje s padalom iz letala, poleg tega pa smo poročali, da so njena strast še motorji in hitri avtomobili.
V mladosti pa je osem let trenirala rokomet. Začela je že v osnovni šoli, v rokometnem klubu Kamnik in s treningi nadaljevala še vso srednjo šolo pri ljubljanski Olimpiji, v mladinski ekipi.

Včeraj se je predsednica udeležila varnostne konference v Münchnu, kjer je imela več dvostranskih srečanj. Kosovski kolegici je obljubila nadaljnjo podporo Slovenije na evropski poti Kosova, z moldavsko predsednico pa se je pogovarjala o tem, da je Moldavija dokaz, kako nevarni so lahko kibernetski napadi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje