Predsednik RS in mariborski nadškof nagovorila mlade v Stični

Slovenija 18. Sep 202113:17 > 14:29 0 komentarjev
Stična 2021
Urad predsednika RS

V Stični danes poteka tradicionalno srečanje katoliške mladine, na katerem se med drugim osredotočajo na strah in negotovost med mladimi. Mladi se udeležujejo celodnevnega programa z večernim koncertom, nagovorila pa sta jih predsednik republike Borut Pahor in mariborski nadškof Alojzij Cvikl.

“Tukaj pred seboj vidim našo prihodnost in to me navdaja z velikim optimizmom in upanjem,” je v Stični poudaril predsednik RS Borut Pahor. “Vi boste ustvarjali prihodnost in nihče od nas ne more natančno vedeti, kakšna bo. Ampak od ene stvari je zelo pomembno, kako se bo vse skupaj odvijalo. Od tega, ali se boste poslušali in se boste slišali. Ali boste strpni ali ne; ali se boste spoštovali ali ne,” so njegove besede povzeli v uradu predsednika države.

Pahor je ob 40-letnici tradicionalnega srečanja katoliške mladine Slovenije tudi vročil zahvalo predsednika države Stični mladih za dolgoletno poslanstvo. V imenu Stične mladih jo je prevzela koordinatorka tega vseslovenskega mladinskega srečanja Klara Rogina.

Strah in negotovost

Na Katoliški mladini, ki pripravlja festival, po besedah njenega direktorja Matevža Mehleta med mladimi opažajo vse več strahu in negotovosti. Oboje je po njegovih besedah eni strani posledica epidemije, na drugi pa strahu mladih, da bodo v družbi zaradi vere zapostavljeni.

Lani so festival zaradi epidemije izvedli v prilagojeni obliki na 27 krajih po Sloveniji. Ker razmere to še dopuščajo, pa letos znova poteka v Stični. So pa zaradi epidemioloških razmer glavno prizorišče prestavili na samostanski travnik.

Zaradi ukrepov je udeležba na festivalu mogoča le ob izpolnjevanju pogoja PCT, ki ga na vhodu preverja varnostna služba. Pogoj velja tako za udeležence kot nastopajoče in organizatorje, izjema so mlajši od 12 let. Na festivalu pa vsem, ki pogojev ne izpolnjujejo, omogočajo možnost hitrega testiranja ali cepljenja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!