Premier Janša na taboru SDS pozval k pripravljenosti v volilnem letu

Slovenija 24. Jul 202118:30 > 18:30
Delite:
Janez Janša
Foto: Srdjan Živulovič/BOBO

Po besedah predsednika vlade in stranke SDS Janeza Janše je pred vladajočo stranko finale pred super volilnim letom 2022, v katerem bodo morali dosežke stranke njeni člani in simpatizerji ponesti med ljudi.

V Bovcu se je danes začel tradicionalni poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Zbrane je uvodoma nagovoril predsednik stranke Janez Janša, ki je spomnil, da bodo v manj kot letu dni parlamentarne volitve. Člane je pozval k pripravljenosti za delo v volilnem letu.

Janša je pred zbranimi na bovškem letališču poudaril, da se je stranka po zadnjih volitvah kljub zmagi znašla v opoziciji, nato pa prevzela vodenje vlade v času začetka pandemije covida-19. Zdaj je pred njo finale pred super volilnim letom 2022, v katerem bodo morali dosežke stranke njeni člani in simpatizerji ponesti med ljudi, je dodal.

Zahvalil se je vsem, ki med epidemijo pomagajo tistim, ki si sami ne morejo pomagati. “Šele sedaj se zavedamo, kaj pomeni solidarnost,” je dejal. Zbrane je pozval k cepljenju, ki da je edina možnost, da se svet izkoplje iz epidemije.

“Bolje za Slovenijo, bolje za SDS”

O vodenju vlade v času od lanskega marca je dejal, da je SDS v tem času delovala po načelu ‘kolikor bolje za Slovenijo, toliko bolje za SDS’, medtem ko da so nasprotniki delovali po obratnem načelu – ‘slabše kot gre Sloveniji, bolje je zanje’. Janša je prav tako pohvalil gospodarsko uspešnost države. Čeprav je z izdajo 60-letnih obveznic povečala dolg, pa so obresti na ta dolg negativne.

Povedal je še, da državljani uspeh države najbolj občutijo v denarnicah, torej ob rasti plač in nižjih življenjskih stroških. “Uspehov iz časa te vlade naj ne pozabijo, ko se bo začela volilna kampanja za prihodnje volitve, kjer bo moral nekaj prispevati vsak podpornik stranke,” je dejal. Prepričan je, da bodo na naslednjem taboru proslavljali novo zmago SDS na volitvah.

Pred Janšo so zbrane nagovorili tudi vodja poslanske skupine SDS iz bližnje Srpenice Danijel Krivec, generalni sekretar SDS Borut Dolanc, podžupan občine Bovec Miro Bozjan ter Anton Jeglič, predsednik Slovenskega gorniškega kluba Skala, ki letos praznuje 100. obletnico ustanovitve.

Na poletnem taboru SDS se tradicionalno srečajo mestni in občinski odbori stranke iz vse Slovenije, nekateri na lastnih stojnicah ponujajo predvsem kulinarične posebnosti svoje regije, program z živo glasbo spremlja narodno-zabavni ansambel. Tabor je sicer večinoma namenjen športno-rekreativnemu udejstvovanju, predvsem pohodništvu, kolesarjenju in raftanju, nekatere od aktivnosti pa so že tradicionalne, npr. nedeljska skalaška sveta maša, pa tudi vzpona na Škrlatico in Triglav. Z vzponom na slednjega se bo 7. avgusta tabor letos tudi končal.

Komentari

Vaš komentar