Pretresljiva izpoved soseda: “Kaj bi lahko naredil? Nič! Čisto nič … ” (VIDEO)

Slovenija 07. Avg 202317:03 0 komentarjev

Tone Jamnik je starejši sosed čez strugo od tiste hiše v središču Škofje Loke, ki ji je v petek grozilo, da jo bo deroča reka požrla vase. Opazoval je dramatično helikoptersko reševanje štirih ujeti v hiši, ki stoji skoraj točno na sotočju Poljanske in Selške Sore. Voda je divjala, Jamnik pa je bil popolnoma iz sebe in povsem nemočen. "Veste, v tej hiši živi tudi invalid. Jokal sem, ko sem to gledal. In se spraševal, kako lahko pomagam? Kaj lahko naredim? Kaj? Popolnoma nič ..."

Na sotočju Poljanske in Selške Sore stoji hiša, iz katere je v petek potekalo dramatično helikoptersko reševanje, ‘vitlanje’, štirih stanovalcev. Pred hišo je deroča voda del nabrežja dobesedno odtrgala, ljudem v hiši je grozilo, da bo ponorela voda pogoltnila še njih.

Helikoptersko reševanje v Škofji Loki
Helikoptersko reševanje v Škofji Loki (Igor Kupljenik/BOBO)

Na pomoč jim je šel helikopter Slovenske vojske, ki ga je pilotiral podpolkovnik Matej Hajdinjak. Pred nekaj dnevi je za N1 tudi on pripovedoval o tem reševanju in med drugim povedal, da so jih štirje v hiši ujeti stanovalci pričakali na balkonu, mahali so helikopterju, zato jih je posadka lahko tudi hitro opazila in začela reševanje.

Na drugi strani deroče vode je to reševanje po zraku iz svoje hiše, ki je bila zgolj nekaj metrov bolj na varnem, opazoval Tone Jamnik. Tudi njemu, sosedu čez strugo, je voda zalivala hišo. Reševal je, kar je lahko rešil. Premoženje, psa … Nato pa je ugledal helikopter, ki je prišel po ujete v hiši čez reko. Vzelo mu je sapo, nemočno je sedel in ob teh prizorih, kot je povedal za N1, tudi jokal. “Veste, v tej hiši živi tudi invalid,” je pripovedoval pred našo kamero v pretresljivi izpovedi, ki si jo lahko ogledate v videu na vrhu članka. 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!