Preverite, kakšno vreme nas čaka do konca tedna

Slovenija 25. Jan 202201:00 0 komentarjev
Vreme: sonce
Profimedia

Danes bo pretežno jasno, tudi v sredo in četrtek bo vremensko dogajanje podobno današnjem. Suho vreme bomo imeli še vse do petka.

Zjutraj se bo ponekod sprva zadrževala megla ali nizka oblačnost. V notranjosti države se bo postopno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju in na Goriškem okoli 2 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 6, na Primorskem do 8 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso).

Tudi v sredo bo pretežno jasno z jutranjo in dopoldansko meglo po nekaterih nižinah. V četrtek bo na Primorskem nizka oblačnost, drugod bo delno jasno, predvsem popoldne pa zmerno do pretežno oblačno. Tudi v petek se bo nadaljevalo suho vreme, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 28. januarja do 2. februarja?

Naši kraji bodo večinoma pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo, ki bo v nedeljo in ponedeljek predvidoma oslabelo. V ponedeljek, 31. januarja, ni izključen prehod vremenske fronte. V višinah bo do vključno sobote pihal veter severnih smeri.

Do vključno nedelje se bo nadaljevalo suho vreme. Za ponedeljek obstaja manjša verjetnost za kratkotrajne padavine, nov mesec pa naj bi se začel s suhim vremenom. Jutranje temperature bodo pod lediščem, najvišje dnevne pa bodo med 5 in 10 stopinj Celzija. Nekoliko hladneje bo spet v prvi polovici prihodnjega tedna.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!