Preverite, koliko snega bo zapadlo do ponedeljka zjutraj

Slovenija 28. Nov 202120:21 > 29. Nov 2021 06:13 0 komentarjev
sneg
PROFIMEDIA

Za nami je vremensko pestra noč. V noči na ponedeljek je še močno snežilo, meja sneženja se je povsod, z izjemo Primorske, spustila do nižin. Po napovedih vremenoslovcev bo sneženje dopoldne ponehalo.

Nad našimi kraji se zadržuje vremenska fronta, ponoči pa nas je od severa preplavil nekoliko hladnejši zrak. Padavine iz smeri Jadrana so se zvečer tako ponovno okrepile, v prvem delu noči na ponedeljek pa so se  razširile nad večji del države.  Padavine bodo postopno oslabele šele v danes dopoldan, do popoldneva pa bodo povsod ponehale. Najkasneje bodo dežne kaplje prenehale padati v južni Sloveniji. Čez dan bo oblačno.

Kot še pojasnjujejo vremenoslovski navdušenci na neurje.si, je višino snežne odeje sicer zelo težko napovedati, kljub temu pa lahko na podlagi izračunov meteoroloških modelov napovejo, da bo ponedeljkovo jutro v večjem delu Slovenije, tudi po nižinah, odeto v belino. “Po večini bo zapadlo do okrog pet centimetrov snega, lokalno pa lahko tudi od 10 do 20 centimetrov,” napovedujejo. Največ snega bo kot običajno zapadlo v severnih predelih Slovenije, še več snega pa se bodo razveselili prebivalci v višje ležečih krajih, kjer lahko do jutra zapade tudi do 30 centimetrov novega snega.

Ker se bo sneg ponekod oprijemal tudi cestišč, bo ponedeljkovo jutro na cestah pestro. Na pot se zato zjutraj opravite z ustrezno zimsko opremo in dovoljšnjo mero strpnosti in previdnosti, še opozarjajo na neurje.si.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!