Prvomajski prazniki gredo h koncu, kar se že pozna tudi na slovenskih cestah

Slovenija 01. Maj 202318:54 > 18:59 0 komentarjev
promet, gneča
Promet.si/Twitter

Prvomajski prazniki in počitnice se bližajo h koncu, številni se s krajšega oddiha že vračajo domov, in to se je poznalo tudi na cestah.

Po podatkih prometno-informacijskega centra je bilo največ zastojev na primorski avtocesti, predvsem na odsekih med Postojno in Brezovico je promet potekal upočasnjeno z občasnimi zastoji. Vozniki so za vožnjo med Koprom in Ljubljano potrebovali pol ure več kot običajno.

Zastoji so bili tudi na primorskih regionalnih cestah, in sicer na cesti Lucija-Izola, Dragonja-Koper, Razdrto-Postojna ter Sočerga-Črni Kal. Na cesti Gračišče-Kubed je delovna zapora. O zastojih so poročali tudi s hrvaških avtocest proti Sloveniji.

Na štajerski avtocesti pred razcepom Dragučova v smeri Šentilja je zaradi delovne zapore nastal manjši zastoj.

Danes in jutri je med 8. in 22. uro v veljavi tudi omejitev prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Skozi predor Karavanke bo promet od srede od 8. ure do četrtka do 8. ure potekal izmenično enosmerno, s približno pol ure čakanja.

Jutri, zadnji dan pred koncem prvomajskih počitnic, je pričakovati še nekoliko bolj zgoščen promet. Zato strpno in previdno za volanom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!