Priljubljena pevka v cerkvi posnela videospot in sprožila ogorčenje škofije

Slovenija 02. Jun 202216:18 > 17:11 4 komentarji
Nika Zorjan
Nika Zorjan/INSTAGRAM

Slovenska pevka je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti posnela videospot, ki zaradi vsebine nikakor ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora ter sakralni namen cerkve, so zapisali na spletni strani Slovenske škofovske konference. Soboški škof Peter Štumpf je zato prepovedal vsa snemanja v vseh cerkvah in kapelah škofije. Škofija pevke sicer ni imenovala, je pa konec maja priljubljena pevka Nika Zorjan videospot snemala ravno v tej cerkvi, kar je potrdila tudi za N1.

Soboški škof Peter Štumpf je snemanja in objave v cerkvah in kapelah škofije in njihovo objavo v medijih, razen kadar gre za bogoslužna opravila, prepovedal do preklica. Soboški škof Štumpf prosi za prizadevanje k ohranjanju svetosti cerkva kot prostora molitve in svete evharistije ter prebivališča Boga.

Na spletni strani Slovenske škofovske konference so zapisali, da je ob snemanju videospota prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote. Škofija obžaluje, da je zaradi neprevidnosti odgovornih za cerkev, prišlo do skrunitve cerkve ter se opravičuje vernikom in vsem prizadetim, so še zapisali.

Škofija pevke sicer ni imenovala, je pa konec maja videospot ravno v tej cerkvi snemala priljubljena pevka Nika Zorjan. Da gre za isto cerkev, je glasbenica potrdila tudi za N1. Kot nam je še obljubila, se bo v kratkem odzvala za naš medij.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje