SNS ne gre na evropske volitve: “Tekma vedno bolj podobna resničnostnemu šovu”

Slovenija 17. Apr 202411:49 3 komentarji
Zmago Jelinčič
Borut Živulović/BOBO

Slovenska nacionalna stranka (SNS) je na seji predsedstva sprejela odločitev, da ne bodo vložili kandidatne liste za evropske volitve. Prav tako nameravajo volitve bojkotirati, so sporočili iz stranke Zmaga Jelinčiča.

Iz Slovenske nacionalne stranke so sporočili, da v proceduro ne nameravajo vložiti kandidatne liste za evropske volitve. “Volitve v evropski parlament bomo bojkotirali in se jih ne nameravamo udeležiti,” so zapisali.

Dodali so, da so na začetku razmišljali o sodelovanju, odprli volilni račun in nabrali dovoljšnje število podpisov. A so s časom “uvideli nesmiselnost sodelovanja”.

V SNS ob tem ocenjujejo, da je Evropska unija postala “zelo arogantna asociacija, ki presega okvire združenja, katerega osnovni namen je bila svobodna trgovina”. “EU se ne bo vrnila k svojim izhodiščnim pozicijam, zato je smiselno razmisliti o izstopu iz te združbe,” so dodali.

Potegovanje slovenskih politikov za mesto v evropskem parlamentu so označili za podobno resničnostnemu šovu Kmetija. “Za pozicije v tekmovanju se prerivajo nekdanji evroposlanci, ki nimajo česa pokazati Slovencem in Sloveniji, ki so jih po večini vodili strankarski in osebni interesi, razni kruhoborci, ki jih mika bogato mesečno plačilo, odsluženi igralci in literati, ki so izginili iz družabnih kronik, vaški posebneži, ki bi se umaknili iz, kakor pravijo, propadajoče Slovenije v svetli Zahod, osebki, ki bi se umaknili iz zatohlega osebnega življenja, skratka, to je večina nekih individuumov, ki bi najbolj sodili v slovenske literarne vrhunce, k Butalcem Frana Milčinskega in Cankarjevemu Kralju na Betajnovi. In vse vmes,” so zapisali.

Napovedali so, da se bodo udeležili parlamentarnih volitev čez dve leti. “Takrat pa bomo videli, kakšna bo, če še bo, Evropska unija, kakšna bo geopolitična situacija v Evropi in v svetu, in v teh okvirih delovali v dobro Slovencev,” so še zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje