Opazno se bo ohladilo že ta konec tedna, do sredine naslednjega pa še bolj

Slovenija 18. Nov 202301:00
mrzlo sončno jutro
Foto: PROFIMEDIA

Pred nami sicer sončna sobota, ki pa bo zjutraj ponekod tudi zelo hladna, saj se bodo temperature spustile tudi do -5 stopinj Celzija.

Našim krajem se namreč približuje hladen zrak s polarnih območij, ki bo nekoliko nenavadno visoke temperature približal jesenskim. Izredno nizkih temperatur sicer ne bomo namerili, se bo pa opazno ohladilo.

Danes bodo najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okoli 4 stopinje Celzija. Čez dan pa bo pretežno jasno. Predvsem na severovzhodu bo še pihal severozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zapihal bo jugozahodni veter.

Najhladnejša zračna masa to jesen nas bo dosegla do sredine naslednjega tedna. Koliko bodo pokazali termometri, je za zdaj še težko napovedati, po zadnji napovedi Arsa pa bo v drugi polovici naslednjega tedna ob jutrih v Ljubljani do –5 stopinj Celzija, stopinjo manj bo na Koroškem in v Bovcu, v Murski Soboti in Novem mestu bodo termometri zjutraj pokazali –4 stopinje Celzija. Prav tako hladno naj bi bilo v Kranju. Temperature v obalnih občinah bodo nekaj stopinj nad ničlo.

Vremenska slika in biovreme

Oslabljena hladna fronta se je preko naših krajev pomaknila nad Balkan. S severozahodnim vetrom doteka k nam postopno hladnejši in bolj suh zrak.

Danes bo sicer vremenski vpliv ugoden in spodbuden. V nedeljo se pričakuje zmerna obremenitev zaradi vremena, ki se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.