Tudi Ivan Gale bo tožil RTV Slovenija

Slovenija 07. Apr 202221:35 > 08. Apr 2022 15:13 4 komentarji
Ivan Gale
Borut Živulović/BOBO

Po informacijah N1 tudi v stranki Naša prihodnost Ivana Galeta sestavljajo tožbo zoper RTV Slovenija zaradi nepriznavanja statusa parlamentarne stranke in predlog za izdajo začasne odredbe zaradi težko popravljivih posledic. Potem ko je upravno sodišče ugodilo tožbi Gibanja Svoboda, so se z zahtevo po enaki obravnavi na vodstvo RTVS namreč obrnili tudi v Galetovi stranki. Čeprav uradnega odgovora od RTVS še niso prejeli, pa so bili seznanjeni, da bo njihova zahteva zavrnjena.

Potem ko je upravno sodišče z začasno odredbo ugodilo tožbi Gibanja Svoboda, ki so ga na RTVS uvrstili med neparlamentarne stranke, se je z zahtevo po enaki obravnavi na vodstvo nacionalne televizije obrnila tudi stranka Ivana Galeta Naša prihodnost.

Kot nam je povedal Gale, uradnega odgovora od RTVS še niso prejeli, ga je pa odgovorna urednica informativnega programa TVS Jadranka Rebernik seznanila, da bo njihova zahteva zavrnjena. Predstavniki stranke tako že sestavljajo tožbo zaradi nepriznavanja statusa parlamentarne stranke in predlog za izdajo začasne odredbe zaradi težko popravljivih posledic.

“Očitno pri vodilnih na RTVS ne veljajo enaki vatli za vse,” je ob tem dejal Gale.

Kot smo poročali, je upravno sodišče zavzelo stališče, da če je član politične stranke poslanec v državnem zboru, ima ta stranka dejansko politično težo, pri čemer je nepomembno, koliko poslancev stranka ima. Stranka Roberta Goloba Gibanje Svoboda je tako že v četrtek sodelovala na soočenju strank, zastopanih v parlamentu, na RTVS, saj sta njena člana ter kandidata na državnozborskih volitvah tudi poslanca iz poslanske skupine nepovezanih poslancev Janja Sluga in Jurij Lep, ki sta bila pred štirimi leti izvoljena na listi SMC oziroma Desusa.

Poleg Naše dežele Aleksandre Pivec, ki jo je vodstvo RTVS na podlagi nasledstva kot del stranke Desus že samo uvrstilo med parlamentarne stranke, pa je od novoustanovljenih strank v državnem zboru zastopana tudi stranka Naša prihodnost. Ta ima namreč v državnem zboru poslanko Violeto Tomić, ki na državnozborskih volitvah 24. aprila kandidira na skupni listi Naše prihodnosti in Dobre države.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje