V pisarno poslanske skupine SMC prispela pošiljka s sumljivo vsebino

Slovenija 05. Okt 202115:28 > 15:54 0 komentarjev
Beli prah v DZ
N1

V državnem zboru so prejeli pošiljko s sumljivo vsebino. Naslovljena je bila na poslansko skupino SMC. Na kraj dogodka so prispeli gasilci in policisti, vzorec pa so vzeli na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo. Prvi izsledki analize so pokazali, da vsebina pošiljke ni nevarna. Dva strokovna sodelavca poslanske skupine, ki sta prišla v stik s pošiljko, zato nista več v karanteni.

Sumljiva pošiljka je bila naslovljena na poslansko skupino SMC. Ustaljen postopek je, da analizo belega prahu opravijo na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo, tisti, ki s snovjo pridejo v stik, pa do takrat ostanejo v karanteni.

Prve analize so pokazale, da vsebina pošiljke ni nevarna, zato strokovna sodelavca poslanske skupine nista več v karanteni, so za N1 potrdili v poslanski skupini SMC.

Pošiljke z belim prahom so sicer precej pogoste, a ob današnjem dogajanju, ko se v Ljubljani že četrto sredo zapored zbirajo nasprotniki vladnih ukrepov, vse to pa spremljajo strogi varnostni ukrepi zaradi sočasnega poteka vrha EU in Zahodnega Balkana na Brdu pri Kranju, je vzdušje bolj napeto.

Sumljiva pošiljka Sumljiva pošiljka
N1
Beli prah v DZ Beli prah v DZ
N1
Pošiljka z belim prahom Pošiljka z belim prahom
N1
Pošiljka z belim prahom Pošiljka z belim prahom
N1

Več o dogajanju na protestih, ki so se začeli ob 15. uri, in dogajanju na Brdu pri Kranju:

>> Pester torek: tuji gosti, omejitev gibanja in protestniki
>> Kaj točno pomeni omejitev gibanja?
>> Varnostne ograje tudi na Brdu pri Kranju

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!