Avtobusi in letalo z navijači prispeli v Köln

Slovenija 03. Sep 202220:39
navijači na poti v Köln
N1

V Köln so v soboto zvečer iz Ljubljane odrinili trije avtobusi navijačev, ki si bodo ogledali tekme slovenskih košarkarjev. Zjutraj je proti Nemčiji odletelo tudi letalo z navijači, nekateri pa so se tja v lastni režiji odpravili v preteklih dneh. V Kölnu naj bi bilo okoli 1.500 slovenskih navijačev.

Iz Dolgega mostu v Ljubljani so v Köln v soboto zvečer odrinili trije avtobusi navijačev. Ogledali si bodo tekme Slovenije danes, v torek in sredo. Nekaj slovenskih navijačev se je v Nemčijo že odpravilo v preteklih dneh, nekateri se na pot podajajo tudi z osebnimi avtomobili in v lastni režiji.

Slovenski ljubitelji košarke veljajo za ene izmed najzvestejših navijačev, glede na uspehe slovenskih košarkarjev pa je pričakovati, da jih bo v Kölnu, kjer bo slovenska košarkarska ekipa odigrala skupinski del prvenstva, vse več.

Zjutraj je proti Kölnu z ljubljanskega letališča poletelo tudi letalo z navijači, v mestu pa bo za navijače iz Slovenije organizirana tudi navijaška cona. Več avtobusnih odhodov in letalskih poletov je predvidenih tudi v prihodnjih dneh, ko bo v Berlinu potekal drugi del tekmovanja.

Navijači v avtobusih in letalu so danes že prispeli v Nemčijo. Skupaj naj bi bilo v Kölnu okoli 1.500 Slovencev.

Včeraj so se varovanci selektorja Aleksandra Sekulića pomerili z madžarsko ekipo, danes pa sledi še dvoboj proti Bosni in Hercegovini. Po dnevu premora bo sledila tekma z gostitelji Nemci, v sredo pa še z Francozi. Vse tekme je v živo mogoče spremljati na Sport Klubu.

navijači na poti v Köln navijači na poti v Köln
N1
navijači na poti v Köln navijači na poti v Köln
N1
navijači na poti v Köln navijači na poti v Köln
N1

Štiri najboljše reprezentance iz posamezne skupine bodo napredovale v izločilne boje, ki jih bo gostil Berlin. Dvoboji osmine finala bodo na sporedu 10. in 11. septembra, četrtfinale 13. in 14. septembra, polfinala obračuna se bosta igrala v petek, 16. septembra, dvoboja za medalje pa najboljše reprezentance čakata v nedeljo, 18. septembra.

Spomnimo, velika evforija je vladala tudi na evropskem prvenstvu v Turčiji leta 2017, ko se je na finalno tekmo iz Ljubljane v Istanbul odpravilo več tisoč Slovencev. Z ljubljanskega letališča je takrat poletelo kar 11 letal, številni pa so se na pot v Turčijo odpravili tudi z avtomobili in avtobusi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.