V koprskem pristanišču naj bi zasegli 260 kilogramov kokaina

Slovenija 18. Mar 202421:53 1 komentar
Kokain
Simbolična fotografija (Foto: PROFIMEDIA)

Koprski kriminalisti in policisti so prejšnji teden na območju koprskega pristanišča odkrili in zasegli večjo količino prepovedane droge. Kot je poročala TV Slovenija, naj bi na ladji iz Južne Amerike našli 260 kilogramov kokaina.

V Luki Koper naj bi pred dnevi prestregli pošiljko 260 kilogramov kokaina, poroča Televizija Slovenija.

Da nekaj ni v redu, naj bi opazili varnostniki, ki so ob ladji s sojo iz Južne Amerike videli dva potapljača. Ta naj bi po poročanju TV Slovenija iz rezervoarja za balastne vode skušala spraviti pet večjih torb.

Moška sta se s podvodnim skuterjem pripeljala po reki Rižani. Po tem, ko so ju opazili, so državljana Brazilije in Albanije tudi ujeli.

TV Slovenija še poroča, da naj bi bila zasežena droga na trgu vredna okoli deset milijonov evrov.

Na Policijski upravi Koper so za N1 potrdili, da so kriminalisti in policisti prejšnji teden na območju pristanišča odkrili in zasegli večjo količino prepovedane droge. “Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu kazenskega zakonika) je bila odvzeta prostost dvema tujima državljanoma, ki sta bila s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča Koper. Zoper oba je bil po zaslišanju odrejen pripor,” so povedali na policiji. Dodali so, da kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov. Z rezultati preiskave bodo javnost seznanili po zaključenih postopkih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje