V Ljubljani odpirajo osmo ambulanto za neopredeljene

Slovenija 07. Mar 202314:41 2 komentarja
čakalnica
Denis Sadiković/N1

V Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana v enoti Polje bo danes začela delovati osma ambulanta za neopredeljene zavarovane osebe. Delovala bo od torka do sobote, bolniki naj se ob zdravstvenih težavah naročijo po telefonu.

Doslej sta delovali po dve ambulanti v enotah Rudnik, Šiška in Polje ter ena v enoti Bežigrad, danes pa v enoti Polje odpirajo še tretjo, so sporočili iz Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana. Bolniki naj se ob zdravstvenih težavah v ambulanto naročijo po telefonu.

Preberite še: V ljubljanskih ambulantah za neopredeljene opredeljenih že 1.570 pacientov

Tretja ambulanta za neopredeljene v enoti Polje bo delovala od torka do sobote, ordinacijski čas pa je objavljen na spletni strani ZD Ljubljana.

Naročanje na pregled poteka po telefonu 01 5864 908 v ordinacijskem času ambulante. Za splošne informacije v zvezi z ambulantami za neopredeljene paciente v ZD Polje pa lahko pacienti pokličejo vsak delovni dan med 8.30 in 14.30 na telefonsko številko 041 785 662, so zapisali v sporočilu za javnost.

Dodali so, da bodo število ambulant še povečevali, kolikor jim bo kadrovsko to dopuščalo. Spomnili so na pobudo ministrstvu za zdravje, naj v ambulantah za neopredeljene omogočijo delo tudi upokojenim zdravnikom, mlajšim specializantom, sobnim zdravnikom, zdravnikom iz drugih krajev in tistim, ki so zaposleni na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) in Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ).

Tako bi namreč lahko odprli še več ambulant za neopredeljene in zagotovili opredelitev več bolnikom, a odgovora ministrstva še niso dobili.

Janković ponovno izrazil svojo podporo direktorici ZD Ljubljana

Da se odpira osma ambulanta za neopredeljene, je na redni novinarski konferenci omenil tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Ob tem je znova poudaril, da stoji za zaposlenimi v ZD Ljubljana in direktorico Antonijo Poplas Susič.

Preberite še: V Svobodi presenečeni in ogorčeni: s čim je Janković prepričal njihove svetnike?

O napovedi ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, da ne bo podal soglasja k izplačilu dodatka za delovno uspešnost Poplas Susič, pa je dejal, da ne ve, kaj to pravno pomeni. “Če ima minister to pravno možnost, da ne da soglasja, potem nagrada ne more biti izplačana,” je odgovoril na novinarsko vprašanje.

Župan je še dejal, da gre pri tem za vprašanje načelnosti. “Moja naloga je, da z zakoni, ki jih imam, zaščitim svoje sodelavce, in ona si je to nagrado za leto 2021 zaslužila, ker je svet zavoda tako odločil,” meni. Dodal je, da so v mestnem svetu podprli mnenje sveta ZD Ljubljana, ki je nagrado izglasoval z vsemi glasovi za. “Absolutno bom stal za njimi,” je zaključil.

Preberite še: Janković: Direktorica ZD bi nagrado lahko dobila tudi na kateremkoli sodišču

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje