V Mariboru bodo merili hitrost, radar si bodo izposodili: objavljamo lokacije

Slovenija 12. Jun 202315:29 5 komentarjev
Radar
PROFIMEDIA

V Mariboru bodo v sredo na štirih lokacijah merili hitrost z mobilnim radarjem. Občina želi z akcijo udeležence v prometu opomniti, da so za dobro prometno varnost odgovorni vsi. Mobilni radar si bodo medobčinski redarji izposodili, saj svojega nimajo. Kršitelje bodo obravnavali v skladu z zakonodajo.

V sredo bodo v Mariboru prežali na prehitre voznike.

Z mobilnim radarjem bodo hitrost merili na štirih lokacijah:

– Pohorska ulica, v neposredni bližini objekta Vrtec Studenci, enota Radvanje,
– Lackova cesta, v neposredni bližini Osnovne šole Ludvika Pliberška,
– Limbuška cesta, v neposredni bližini Osnovne šole Rada Robiča v Limbušu,
– Prekmurska ulica, v neposredni bližini Osnovne šole Martina Konšaka.

Mariborski redarji nimajo svojega radarja

Merjenje hitrosti bo potekalo med 7. in 14. uro.

Meritve bo izvajalo medobčinsko redarstvo, ki nima lastnega radarja, zato si ga bo izposodilo. Dnevni najem radarja stane 450 evrov brez davka.

Kot so sporočili z občine, podatkov, zajetih z mobilnim radarjem, ne bo obdelovalo podjetje, ki je zagotovilo radar. Če se bo pokazala potreba po nakupu lastnega, bodo to tudi storili, za zdaj pa se jim takšna odločitev zdi nesmiselna.

Prehitrim voznikom bodo izdali kazni, ki se bodo stekale v proračun občine.

Medobčinsko redarstvo namerava tudi v prihodnje organizirati meritve, lokacije pa bo določalo skupaj s predstavniki lokalnih skupnosti, ki so upravljalci cest in najbolje poznajo problematiko prevelikih hitrosti v svojem cestnem omrežju.

Medobčinsko redarstvo kot prekrškovni organ v okviru in v skladu s predpisi skrbi za javno varnost in javni red.

Medobčinsko redarstvo je notranja organizacijska enota organa Skupne občinske uprave Maribor. Občine ustanoviteljice so: Mestna občina Maribor, Občina Benedikt, Občina Cerkvenjak, Občina Duplek, Občina Hoče – Slivnica, Občina Kungota, Občina Lenart, Občina Lovrenc na Pohorju, Občina Miklavž na Dravskem polju, Občina Pesnica, Občina Rače – Fram, Občina Ruše, Občina Selnica ob Dravi, Občina Starše, Občina Sveta Trojica, Občina Sveta Ana, Občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Občina Šentilj.

Z akcijo si Mestna občina Maribor prizadeva vse voznike in udeležence v prometu opomniti, da so za dobro prometno varnost odgovorni vsi skupaj, in sicer predvsem z odgovornim vedenjem v prometu in vožnjo, ki je v skladu z zmogljivostmi voznika in razmerami na cesti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje