V notranjosti države bo danes rahlo snežilo

Slovenija 09. Jan 202207:44 0 komentarjev
Sneg
Profimedia

V notranjosti Slovenije bo danes občasno rahlo snežilo. Mrzlo bo, živo srebro se bo povzpelo le stopinjo nad lediščem. Nekaj stopinj več bodo namerili na Obali in na Goriškem. Tudi začetek novega tedna bo hladen.

Danes bo pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Pozno zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 5 stopinj Celzija, piše na spletni strani Agencije za okolje (Arso).

Začetek tedna bo hladen, ponekod bo zjutraj še snežilo

Jutri bo pretežno oblačno, v jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne še rahlo snežilo. Popoldne se bo predvsem na zahodu delno zjasnilo. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila, ponekod v notranjosti pa bo pihal severni do severovzhodni veter. Jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od -1 do 4, na Goriškem in ob morju do 8 stopinj Celzija. V torek in sredo bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ponekod v notranjosti pa severovzhodni veter.

Kakšno bo vreme od 12. do 17. januarja?

Nad zahodno Evropo, Alpami in zahodnim Balkanom bo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo do petka pritekal postopno toplejši zrak, krepil se bo temperaturni obrat.

Pretežno jasno bo, od petka naprej bo po nižinah spet več megle ali nizke oblačnosti. Jutranje temperature bodo pod lediščem, najvišje dnevne pa večinoma med 0 in 5 °C.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!