V NSi bodo ministričina pojasnila o nakupu sodne stavbe terjali na seji KNJF

Slovenija 18. Jan 202415:20 0 komentarjev
Foto: Igor Kupljenik/Bobo

Pojasnila o postopku nakupa prostorov na Litijski cesti v Ljubljani bodo od ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan na komisiji za nadzor javnih financ terjali tudi v NSi, je napovedal predsednik komisije Jernej Vrtovec. Obenem je še ocenil, da je na tnalu ministričina kredibilnost, in ko ta politiku močno pade, se težko povrne, je dejal.

V NSi pripravljajo zahtevo za sklic nujne seje komisije za nadzor javnih financ (KNJF), ki bo naslednji teden, je v današnji izjavi najavil poslanec NSi in predsednik KNJF Jernej Vrtovec. Želijo namreč, da ministrica tudi v parlamentu pojasni vse postopke okoli nakupa prostorov na Litijski, ki jih sicer zaradi domnevnih nepravilnosti preverja tudi Nacionalni preiskovalni urad (NPU). “Veliko stvari bode v oči, prav je, da se razčistijo,” je poudaril Vrtovec.

Na vprašanje, ali bo pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan prihodnji teden, ko bo po načrtih potekala nujna seja komisije, še ministrica, pa je odvrnil, da se v koalicijske debate ne bo spuščal. Obenem je ocenil, da bo pri tem sicer marsikaj odvisno od razmerij znotraj strank in interesa samih koalicijskih partnerjev.

“Vsak teden pa prehajamo in afere v afero, kar botruje k temu, da se vlada ukvarja sama s sabo, ključna pereča vprašanja, kot sta zdravstvena in davčna reforma, pa so še vedno odprta. To je ključen problem, namesto rešitev dobivamo afere in delovne skupine,” je še poudaril Vrtovec.

Dominika Švarc Pipan, Robert Golob
Foto: Borut Živulović/Bobo

Ministrica Švarc Pipan je sicer danes dejala, da trenutno ne razmišlja o odstopu in za zdaj ima podporo predsednika vlade Roberta Goloba. Tudi slednji pa od nje pričakuje pojasnila o samem postopku nakupa, posameznih fazah in kdo se je podnje podpisoval.

Medtem so v SDS v sredo že napovedali interpelacijo o delu ministrice Švarc Pipan. V podpis naj bi jo ponudili tudi opozicijski NSi, kjer se glede prispevanja podpisov še niso jasno opredelili. Predsednik stranke Matej Tonin je dejal le, da koalicijski ministri ne morejo računati na podporo opozicijske stranke, ko gre za glasovanje o njihovi usodi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!