V predsedniško tekmo se podaja tudi Nataša Pirc Musar

Slovenija 22. Jun 202212:34 > 13:03
Nataša Pirc Musar
Saša Despot/BOBO

Jutri bo svojo odločitev glede kandidature za predsednico republike javno razkrila nekdanja informacijska pooblaščenka, sedaj pa odvetnica Nataša Pirc Musar. Po informacijah N1 bo na novinarski konferenci sporočila, da se podaja v predsedniško tekmo.

Tekma za novega predsednika oziroma predsednico republike – datuma jesenskih predsedniških volitev sicer predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič še ni določila – bo očitno zelo zanimiva. Za jutri je novinarsko konferenco, na kateri bo sporočila svojo odločitev, ali bo kandidirala za naslednico Boruta Pahorja, sklicala nekdanja informacijska pooblaščenka, sedaj pa odvetnica Nataša Pirc Musar. Po naših informacijah bo na njej sporočila, da bo kandidirala za predsednico republike.

Sodeč po dosedanjih izjavah se bo Pirc Musar na volitve podala kot neodvisna kandidatka s podporo državljank in državljanov. “Vse življenje ohranjam nestrankarsko držo. Nikoli nisem bila v nobeni stranki in tudi ne v partiji. Te svoje drže zato, da bi kandidirala, ne nameravam spremeniti,” nam je dejala v ponedeljek. Nestrankarska kandidatura pomeni, da bo morala zbrati podpise najmanj pet tisoč volilk in volilcev.

Pred dnevi je sicer odločitev, da bo kandidirala za predsednico republike, za N1 razkrila Marta Kos. Podpredsednica na državnozborskih volitvah zmagovite stranke Gibanje Svoboda želi, da bi njeno kandidaturo potrdil kongres kot najvišji organ Golobove stranke.

To naj bi se, kot je že potrdil tudi prvak Gibanja Svoboda Robert Golob, zgodilo v ponedeljek, ko bo kongres odločal o pripojitvi LMŠ in SAB. “Pomembno bo, če me bo podprla stranka, s katero zagovarjava enake vrednote: svobodo, spoštovanje, odgovornost, zaupanje … To je bil tudi eden od razlogov, da sem se odločila za kandidaturo na volitvah,” nam je ob razkritju svoje odločitve o kandidaturi na predsedniških volitvah dejala Marta Kos.

Marta Kos
Saša Despot/BOBO

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.