Vodenje Foruma starejših SD prevzel Dušan Semolič

Slovenija 15. Dec 202115:31 > 15:33 0 komentarjev
Dušan Semolič
Žiga Živulović jr./BOBO

Vodenje Foruma starejši SD je na hibridni volilni konferenci foruma prevzel Dušan Semolič. Kot je dejal, je prepričan, da lahko forum okrepi stranko predvsem pri pomembnih ciljih, kot so socialna pravičnost, večja solidarnost, odprava diskriminacije v družbi in izboljšanje položaja starejših.

Dušan Semolič bo nasledil zdajšnjega predsednika Foruma starejših SD Franca Hočevarja, ki je forum vodil vse od njegove ustanovitve pred šestimi leti. Semolič je po nastopu funkcije poudaril, da se forum ne sme obdati z mehurčkom. Prepričan je, da problemi družbe niso zgolj problemi ene generacije, zato je pri njihovem reševanju pomembno medgeneracijsko sodelovanje.

Ob tem je še poudaril, da se morajo tudi v Sloveniji okrepiti socialne pravice. Ključno načelo pa je po njegovih besedah tudi to, da se v družbi ne sme sprejemati nobenih odločitev “o starejših brez starejših”.

Po Semoličevem mnenju bodo v luči tega pomembne tudi naslednje državnozborske volitve, saj se na volitvah vedno “prerazporeja moč in vpliv političnih strank”. Hkrati je še izpostavil, da se kredibilnost, prepričljivost in verodostojnost strank ne gradijo teden pred volitvami, ampak se začenjajo graditi že dan po volitvah.

V uvodu konference so sicer zbrane nagovorili še nekateri vidnejši člani stranke SD. Predsednica SD Tanja Fajon je spomnila, da so forum starejših ustanovili, ker so želeli pri iskanju odgovorov na širša družbena vprašanja vključiti njihove izkušnje in znanje ter “uveljavljati vrednote vključujoče družbe, ki bo krepila družbeno povezanost in tudi v današnjih razmerah ustvarjala pogoje za zagotavljanje ocene varnosti vseh prebivalcev in vseh generacij”.

Kučan: Volitve bodo odločale, ali bo Slovenija uspela kreniti v pravo smer

Zbrane je v nadaljevanju nagovoril tudi nekdanji predsednik republike Milan Kučan, ki je ob tem izpostavil pomen prihajajočih državnozborskih volitev. Po njegovih besedah bodo odločale o tem, “ali bo Slovenija uspela kreniti v pravo smer, smer demokratičnega razvoja socialne in pravne države”. Prepričan je, da je odgovornost stranke SD, da poveže stranke opozicije in naredi korak naprej od dogovora o formiranju koalicije po volitvah v formiranje volilnega zavezništva že pred volitvami.

Uvodne pozdrave so ob tem izrekli še predsednik konference SD in evropski poslanec Milan Brglez, nekdanji predsednik stranke Ciril Ribičič, podpredsednica stranke in predsednica Ženskega foruma SD Andreja Katič, podpredsednik stranke Jernej Pikalo, predsednik Mladega foruma SD Luka Goršek in predsednik Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije Marijan Križman.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!