Vreme: danes še deževno, že jutri ponovno sonce

Slovenija 17. Sep 202201:00
vreme
PROFIMEDIA

Danes bo še oblačno, padavine bodo sredi dneva slabele in do večera ponehale.

V soboto bo oblačno, hladno in sprva deževno. Meja sneženja se bo spustila do okoli 1.600 metrov nadmorske višine. Padavine bodo sredi dneva od severa slabele in do večera povsod ponehale, najkasneje na jugovzhodu. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija. V noči na soboto bodo v zahodni, osrednji in južni Sloveniji še možni dolgotrajni krajevni nalivi. Predvsem na Primorskem so možne tudi močnejše nevihte, zato so na Agenciji za okolje izdali opozorilo. 

V nedeljo zjutraj bo sveže in ponekod megleno. Čez dan bo deloma sončno, več oblačnosti bo na severu. V ponedeljek bo dokaj sončno, na vzhodu ni izključena kakšna ploha. V torek kaže na deloma sončno vreme z občasno povečano oblačnostjo.

Kakšno bo vreme od 20. do 25. septembra?

Od ponedeljka do petka bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, nad našimi kraji pa bo vztrajala hladna zračna masa. V ponedeljek bo v naši bližini potovala šibka vremenska motnja. Od prihodnjega ponedeljka do prihodnjega petka kaže na deloma sončno, hladno in povečini suho vreme. Jutra bodo sveža, najvišje dnevne temperature pa bodo v notranjosti Slovenije med 15 in 20 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.