Zima je prišla: jutri zelo mrzlo, do –10 stopinj Celzija

Slovenija 29. Nov 202107:06 > 09:16 0 komentarjev
vreme
Denis Sadiković/N1

V noči na ponedeljek je del Slovenije prekrila snežna odeja. Največ snega je zapadlo na Gorenjskem. Tudi jutri bodo vremenske razmere zimske, saj se bo ponekod temperatura spustila krepko pod ledišče.

Največ snega je v noči na nedeljo zapadlo na severnem koncu države. Kot nam je pojasnil Uroš Strajnar, dežurni meteorolog z Agencije RS za okolje (Arso), je najbolj snežilo od Kranja, snežna odeja je debela okoli deset centimetrov. Največ snega je trenutno na Kaninu (131 centimetrov), Zelenici (100 centimetrov), Krvavcu in Rudnem polju (80 centimetrov). Na Stirpniku, v občini Škofja Loka snežna odeja meri že 35 cm, so zapisali na Neurje.si.

Danes zjutraj bo ponekod še snežilo, padavine bodo postopno oslabele šele dopoldan, do popoldneva bodo povsod ponehale. Čez dan bo oblačno.

Zaradi snegoloma imeli delo tudi gasilci

Kot so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje, so imeli zaradi novozapadlega snega na območju občin Solčava, Velenje, Vojnik, Kranj, Naklo, Lovrenc na Pohorju, Podvelka, Ravne na Koroškem, Hrastnik, Sveta Ana, Žalec in Maribor v noči na ponedeljek precej dela gasilci in druge službe. Regijski centri za obveščanje po državi so po podatkih zabeležili 17 dogodkov in aktivirali 11 prostovoljnih in eno poklicno gasilsko enoto. Gasilci so imeli največ dela z odstranjevanjem podrtih dreves, ki so se pod težo snega podrla na cestišča in ovirala promet.

Tako je v nedeljo zvečer snežilo na območju Maribora:

Kakšno bo vreme v torek?

Kot je za N1 povedal Strajnar, lahko jutri pričakujemo pravi zimski dan. Zjutraj bo zelo mrzlo, saj se bo živo srebro ponekod spustilo do –10 stopinj Celzija. Zjutraj se bo po nižinah zadrževala megla. Čez dan ni pričakovati padavin, delno jasno bo z občasno povečano oblačnostjo.

Precej mrzlo bo tudi v sredo. V četrtek je nato znova napovedan dež in mogoče tudi sneg. “Sneg je sicer težko napovedati. Lahko pa se zgodi, da bo znova zapadel do nižin,” je še dejal Strajnar.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

PREBERITE ŠE:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!