Vreme: kaj nam prinaša nov teden?

Slovenija 22. Maj 202201:00
Delite:
Ptuj
Foto: PROFIMEDIA

Danes bo deloma sončno s kakšno ploho, popoldne tudi nevihto. Podobno vremensko dogajanje nas bo spremljalo tudi v začetku naslednjega tedna.

Zjutraj bo po nižinah nekaj nizke oblačnosti, krajevno bodo še možne posamezne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija. Dopoldne se bo počasi jasnilo, možna bo še kakšna ploha. Čez dan bo povečini sončno, popoldne in zvečer bo možna še kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo, možna bo kakšna ploha, popoldne tudi nevihta. V torek bo sončno, pihal bo jugozahodni veter. V sredo kaže na dokaj sončno vreme, predvsem v zahodni Sloveniji bo povečana verjetnost za plohe in neviht, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 25. do 30. maja?

Nad zahodnimi Alpami se bo v sredo od višinske doline odcepilo višinsko jedro hladnega zraka. Višinska dolina bo v prihodnjih dneh potovala severno od naših krajev, odcepljeno višinsko jedro pa se bo proti vzhodu pomikalo južno od nas. Prihodnjo nedeljo in ponedeljek kaže, da se bo višinsko jedro spet združilo z glavnim višinskim valom na območju severnega Balkana in vzhodnih Alp. Pri tleh bo ta proces viden kot nastanek plitvega ciklonskega območja, ki bo v naši bližini vztrajalo v sredo in četrtek. V sredo je verjetnost za plohe in nevihte največja, nato pa se nekoliko zmanjša. Od četrtka naprej bo nekoliko hladneje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar