Vreme: kako nam kaže v prihodnjih dneh?

Slovenija 26. Mar 202201:00 > 01:55 0 komentarjev
narava, drevesa, hribi, vreme, oblak, gore
Ziga Zivulovic jr./BOBO

Sobota in nedelja bosta vremensko prijetni in topli. Lepo vreme nas bo spremljalo še vse do prihodnjega torka. Od srede naprej pa bo vreme nestalno, občasno bo deževalo.

Zjutraj bo še razmeroma hladno, temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem in ponekod v višjih legah od 3 do 7 stopinj Celzija. Čez dan bo pretežno jasno, najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). 

V nedeljo se bo nadaljevalo jasno vreme. V ponedeljek bo zapihal jugozahodni veter, na Primorskem in Notranjskem se bodo popoldne začeli nabirati oblaki. V torek bo na vzhodu še dokaj sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Jugozahodni veter se bo še nekoliko okrepil.

Kakšno bo vreme od 29. marca do 3. aprila?

V torek se bo hladen in vlažen polarni zrak iznad območja Severnega morja pričel spuščati prek zahodne Evrope proti zahodnemu Sredozemlju. Nad južno Evropo in severnim Sredozemljem bo sredi tedna nastalo ciklonsko območje, v višinah bodo nad našimi kraji zapihali jugozahodni vetrovi. V torek bo na vzhodu še dokaj sončno, drugod bo ob jugozahodnem vetru pretežno oblačno. Od srede naprej bo vreme nestalno, občasno bo deževalo. Ob koncu tedna se bo meja sneženja približala nižinam.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!