Vreme: kako nam kaže v prihodnjih dneh?

Slovenija 31. Mar 202201:00 0 komentarjev
Vreme
PROFIMEDIA

Četrtek bo oblačen in deževen. Nič kaj spodbudna pa ni niti vremenska napoved za preostale dni. Dež nas bo namreč spremljal vse do sobote. V nedeljo kaže, da bo vreme suho, a hladno.

Dež se je v noči na sredo okrepil in postopno zajel vso Slovenijo. Četrtek bo oblačen in deževen. Meja sneženja bo na severozahodu na okoli 1000 metrov, drugod med 1300 in 1700 metri nad morjem. Temperature bodo v severnih krajih od 2 do 8, drugod od 9 do 14 stopinj Celzija. V petek bo oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. Ob morju bo pihal jugo. Tudi v soboto bo še nekaj padavin, meja sneženja se bo ponekod približala nižinam. V nedeljo kaže na suho in hladno vreme, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 3. do 8. aprila?

Iznad jugozahodne Evrope se bo proti našim krajem razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo prevladoval zahodni do severozahodni veter. Od torka naprej bo pritekal postopno toplejši zrak. Od nedelje do petka kaže na večinoma suho vreme. Oblačnost se bo spreminjala, zato je težko napovedati najnižje jutranje temperature. Najhladnejše jutro bo predvidoma v ponedeljek, takrat se bo temperatura marsikje v notranjosti spustila pod ledišče. V nadaljevanju tedna bo postopno topleje.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!