Vreme: kakšen četrtek je pred nami?

Slovenija 26. Maj 202201:00 0 komentarjev
Piran
PROFIMEDIA

Danes bo sprva oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo. Jutri bo dokaj sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte.

Zjutraj bo na Primorskem ob šibki burji deloma sončno, drugod pa precej oblačno, predvsem na Gorenjskem bodo možne rahle krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija. Dopoldne se bo oblačnost postopno trgala. Čez dan bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. V hribovitih krajih severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

V petek bo dokaj sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte. V soboto in nedeljo kaže na občasen dež, ohladitev ter burjo na Primorskem, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 29. maja do 3. junija?

Naši kraji bodo od nedelje do sredine naslednjega tedna pod vplivom hladnejše zračne mase s severa. Od sredine prihodnjega tedna pa kaže, da bi naši kraji spet prišli pod vpliv anticiklona in toplejše zračne mase. V nedeljo bo sprva oblačno, možne so rahle padavine, popoldne pa bo predvsem na zahodu lahko nekaj sonca. Na Primorskem bo pihala burja, drugod severovzhodni veter. V prvi polovici prihodnjega tedna je vremenska situacija še zelo spremenljiva, možne so še občasne padavine, nato pa naj bi se vreme za nekaj dni ustalilo. Od torka naprej bo postopno topleje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!