Vreme: kakšen konec tedna je pred nami

Slovenija 01. Apr 202201:00 0 komentarjev
dež, ljubljana
Borut Živulović/ BOBO

Po deževno obarvanem četrtku nas bodo padavine spremljale tudi v petek. V soboto bo oblačno, v nedeljo bo vreme sicer suho, a hladno.

Padavine bodo do jutra oslabele in ponekod prehodno ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo v severnih krajih od 1 do 4, drugod od 5 do 10 stopinj Celzija. Čez dan bo oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, popoldne tudi plohe.

Meja sneženja bo med 1000 in 1500 metri. Ob morju bo sredi dneva in popoldne pihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, v alpskih dolinah okoli 8 stopinj Celzija.

V soboto bo oblačno. Občasno bodo padavine, meja sneženja se bo ponekod približala nižinam. V nedeljo bo suho in hladno vreme. V ponedeljek bo dokaj sončno z mrzlim jutrom, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 4. do 9. aprila?

Iznad zahodne Evrope bo proti Črnemu morju in Turčiji segalo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v torek oslabelo. Nad severno polovico Evrope bo prevladoval nizek zračni tlak. V višinah pa nad nami zahodni do severozahodni veter. V torek bo pritekal toplejši zrak in nato ostal nad nami do sobote.

Prevladovalo bo suho vreme, le med četrtkom in petkom se nakazuje možnost za prehodne manjše padavine. V ponedeljek in torek bo sončno z verjetnostjo jutranje slane, nato bo topleje, a bo tudi več oblačnosti.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!