Vreme: kakšen ponedeljek se nam obeta

Slovenija 02. Avg 202101:00 > 08:36 0 komentarjev
Vreme: ploha
Žiga Živulovič jr./BOBO

Vreme bo v prvi polovici dneva oblačno s krajevnimi padavinami, popoldne bo dež ponehal. Nestanovitno vremensko dogajanje nas bo sicer spremljalo še vse do sredine tedna.

Ponedeljkovo dopoldne bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju bo za odtenek topleje, kjer bomo namerili 19 stopinj Celzija. Popoldne bo na vzhodu dež ponehal, delno se bo razjasnilo. Predvsem na zahodu bo še spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo do večera ponehale, poročajo na Agenciji za okolje (Arso).

Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, ponekod drugod pa severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo v alpskih dolinah okoli 17, drugod od 19 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija. V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. V noči na četrtek se bo dež prehodno razširil nad vso Slovenijo. Tudi v četrtek bo še spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 5. do 10. avgusta?

Ob zahodnem višinskem vetru se bodo atlantski frontalni valovi prek zahodne in srednje Evrope hitro pomikali od zahoda proti vzhodu in občasno vplivali na vreme pri nas. Ob koncu tedna bomo najverjetneje prehodno prešli pod vpliv območja visokega zračnega tlaka, ki se bo od zahoda razširil nad srednjo Evropo.

Do vključno petka bo spremenljivo vreme, vsak dan se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Več dežja pričakujemo v noči na četrtek in v četrtek čez dan. Najvišja dnevna temperatura zraka bo večinoma med 20 in 26 stopinj Celzija, topleje bo na Primorskem. V soboto in nedeljo bo najverjetneje suho in spet blizu 30 stopinj Celzija. V nadaljevanju se verjetnost za krajevne padavine spet nekoliko poveča.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!