Vreme: kakšen vikend si lahko obetamo?

Slovenija 15. Apr 202201:00 0 komentarjev
Vreme: Bohinj
Profimedia

Danes se bo od severa pooblačilo, nastajale bodo krajevne plohe. Pihal bo severovzhodnik.

Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9 stopinj Celzija. Nad morjem lahko zjutraj nastane kratkotrajna megla. Čez dan se bo od severa pooblačilo. Sredi dneva bodo na severu že krajevne padavine, deloma plohe, ki se bodo popoldne nekoliko razširile proti jugu. Zapihal bo severovzhodni veter. Na Primorskem bo suho, pozno zvečer bo zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na jugovzhodu do 25 stopinj Celzija.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno z manjšimi krajevnimi plohami. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Hladneje bo. V nedeljo in ponedeljek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo burja. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Še bo razmeroma hladno in vetrovno, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 18. do 23. aprila?

V začetku prihodnjega tedna bomo še pod vplivom višinskega jedra s hladnim zrakom, ki se bo v torek počasi začelo umikati. Naši kraji bodo pod vplivom šibkega območja z visokim zračnim tlakom, ki bo v sredini prihodnjega tedna slabelo. V sredo se bo nad Sredozemljem poglobil ciklon, ki bo v drugi polovici tedna najverjetneje vplival tudi na vreme pri nas.

V ponedeljek se bo nadaljevalo razmeroma hladno vreme. Sprva bo precej jasno, sredi dneva in popoldne pa bo oblačnost naraščala. Zjutraj bo temperatura okoli ledišča, v zatišnih legah bo možna slana. Najvišja dnevna temperatura bo okoli 15 stopinj Celzija, nekoliko topleje bo na Primorskem. Še vedno bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Veter bo postopno slabel. V torek in sredo bo delno jasno. Jutro bo še sveže, čez dan pa bo malo topleje. Od četrtka naprej je vremenska napoved negotova. Verjetnost za padavine se nekoliko poveča, večje ohladitve pa najverjetneje ne bo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!