Vreme: kakšni dnevi so pred nami?

Slovenija 17. Maj 202201:00 > 09:35 0 komentarjev
Portorož
PROFIMEDIA

Danes bo po večini sončno, popoldne in zvečer bo nastala kakšna ploha ali nevihta.

Zjutraj bo prehodno nekoliko bolj oblačno, možna bo kakšna kaplja dežja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16 stopinj Celzija. Čez dan bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). 

V sredo bo sprva pretežno oblačno, dopoldne bodo še krajevne plohe, popoldne se bo zjasnilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Nekoliko hladneje bo. V četrtek in petek bo pretežno jasno in spet toplejše. V petek popoldne bo v severni Sloveniji možna kakšna nevihta.

Kakšno bo vreme od 20. do 25. maja?

V petek bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto oslabelo. V nedeljo nas bo prešla hladna fronta, za njo se polje zračnega tlaka nad našimi kraji ne bo veliko okrepilo. V višinah bo občasno dotekal hladen in vlažen zrak.

V petek bo sončno, popoldne bodo v severni Sloveniji možne posamezne nevihte. Tudi v soboto bo večinoma sončno s popoldanskimi nevihtami. Od nedelje je napoved vremena precej nezanesljiva, najverjetneje bo precej spremenljivo. V petek in soboto bo okoli 30 stopinj Celzija, nato se bo ohladilo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!