Vreme: kdaj bo dež končno ponehal?

Slovenija 02. Maj 202201:00 0 komentarjev
Dež
Žiga Živulović jr./BOBO

Oblačno in deževno vreme v ponedeljek ne bo ponehalo. Še naprej se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte, predvsem na jugovzhodu bodo možni tudi močnejši nalivi. Jasneje in bolj suho bo šele v torek in sredo, nato se bo verjetnost za krajevne padavine spet povečala.

V noči na ponedeljek bo še naprej pretežno oblačno. Še se bodo pojavljale krajevne plohe in sprva posamezne nevihte, predvsem na jugovzhodu bodo možni tudi močnejši nalivi, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Krajevne padavine bodo v ponedeljek vztrajale predvsem zjutraj in dopoldne, nato pa bodo oslabele. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja.

Jutranje temperature bodo od šest do 12 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo po Sloveniji od 15 do 21 stopinj Celzija, le v alpskih dolinah bodo nižje, in sicer okrog 13 stopinj Celzija.

Več sončnega vremena lahko pričakujemo v torek in sredo, ko bo tudi verjetnost popoldanskih ploh manjša. V četrtek se bo verjetnost za krajevne padavine spet nekoliko povečala.

Kakšno bo vreme od 5. do 10. maja

V četrtek kaže na deloma sončno vreme s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo nastale krajevne plohe ali nevihte, vetrovno bo. V petek in soboto bo vreme bolj oblačno z občasnimi padavinami. Verjetnost za padavine se bo zmanjšala šele v nedeljo. Od ponedeljka naprej se bo vreme najverjetneje stabiliziralo. Precej sončno bo, pihal bo vzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle okrog 20 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!