Vreme: konec tedna v znamenju padavin

Slovenija 29. Jul 202101:00 0 komentarjev
Vročinski val
Žiga Živulović jr./BOBO

V četrtek bo pretežno jasno, petek bo sončen in vroč. Konec tedna bo v znamenju bolj oblačnega vremena, predvsem v nedeljo bodo pogoste plohe in nevihte.

Čeprav so ponoči kraje na zahodu in severnem delu države zajele plohe in nevihte, se je četrtkovega jutra zjasnilo. Jutranje temperature se bodo gibale od 13 do 19, ob morju bomo namerili okoli 21 stopinj Celzija. Čez dan bo pretežno jasno, živo srebro se bo povzpelo do 33 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje. 

Sobota in nedelja bosta deževni

V petek bo sončno in vroče, ponekod bo pihal jugozahodni veter. Popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne nevihte. V soboto bo ob morju sončno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 1. do 6. avgusta?

Nad severozahodno in severno Evropo bo vztrajalo ciklonsko območje, ki bo občasno vplivalo tudi na vreme v srednji Evropi. V višinah bo prevladoval jugozahodni veter, s katerim bo pritekal nekoliko hladnejši zrak. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Osvežilo se bo. Od ponedeljka do petka bo vreme dokaj nestanovitno, vsak dan bodo možne krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Najmanj verjetne bodo v južni polovici Slovenije. V notranjosti Slovenije bodo temperature ostale pod 30 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!