Vreme: pred nami nekaj oblačnih in deževnih dni

Slovenija 28. Sep 202201:00
Dež
Profimedia

Danes bo pretežno oblačno in sprva suho, sredi dneva se bodo na zahodu začele pojavljati krajevne plohe.

Jutranje temperature bodo od 2 do 10, ob morju okoli 12 stopinj Celzija. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno, več jasnine bo na severovzhodu in Primorskem. Sredi dneva se bodo na zahodu začele pojavljati krajevne plohe, ki se bodo popoldne širile proti osrednjim in vzhodnim krajem. Ponekod bo zapihal južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo večinoma oblačno s pogostim dežjem, vmes bodo tudi nevihte z nalivi. Ob morju bo pihal jugo. V soboto bo dež ponehal, oblačnost se bo trgala. Pihal bo jugozahodnik. Topleje bo, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 1. do 6. oktobra?

V soboto se bo ciklonsko območje iznad Jadrana pomaknilo naprej proti vzhodu in oslabelo. Za njim se nam bo približal rob območja z visokim zračnim tlakom, ki se bo od jugozahoda širil nad Evropo. V nedeljo popoldne se nam bo od severa prehodno približala višinska motnja, ki pa nas bo precej hitro prešla in prostor prepustila anticiklonu, ki se bo okrepil in razširil nad večji del srednje Evrope.

V soboto se bo delno razjasnilo, ves konec tedna bo ob zahodnih vetrovih nekaj več oblačnosti na zahodu države, drugod pa delno jasno. V nedeljo zvečer bodo predvsem na severu možne krajevne padavine. Oba dneva bo pihal jugozahodnik. Čez dan bo toplo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija. Od ponedeljka naprej bo prevladovalo jasno vreme, po nižinah bo zjutraj megleno. Nekoliko se bo ohladilo, zaradi jasnih noči bodo hladna predvsem jutra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.