Vreme: pripravite se, prihaja sneg

Slovenija 25. Nov 202101:00 > 09:33 0 komentarjev
Sneg
PROFIMEDIA

V četrtek bo oblačno in dopoldne ponekod megleno, čez dan bo deževalo. Po napovedih meteorologov pa lahko že v nedeljo pričakujemo sneg. Meja sneženja bo namreč nizka, občasno bo lahko snežilo tudi ponekod po nižinah.

V osrednji Sloveniji in po nižinah bo zjutraj megla. Burja na Primorskem bo povsod ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od –6 do 0, ob morju okoli 5 stopinj Celzija. Čez dan bo oblačno, le v severnih krajih zjutraj še delno jasno. Okoli poldneva bo v zahodnih krajih od juga začelo deževati, popoldne bo občasno deževalo tudi ponekod v osrednjih in južnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 28. novembra do 3. decembra?

V nedeljo bo nad srednjo in deloma vzhodno ter jugovzhodno Evropo in Jadranom obsežen ciklon, nad Evropo pa globoka višinska dolina hladnega zraka. V ponedeljek se bo iznad zahodne Evrope proti Alpam prehodno razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v torek oslabelo. Predvidoma v sredo nas bo prešla hladna fronta, v naslednjih dneh bomo pod vplivom močnih zahodnih in severozahodnih višinskih vetrov, s katerimi bodo čez Evropo hitro potovale manjše vremenske motnje.

V nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo nizko, občasno bo lahko snežilo tudi ponekod po nižinah. V ponedeljek in torek kaže na suho vreme. Med sredo in četrtkom bodo prehodno manjše padavine, v petek pa spet kaže na suho vreme.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!