Vreme: sprva jasno, nato bodo sonce zakrili oblaki

Slovenija 19. Nov 202201:00
Oblačno vreme
Alen Milavec /BOBO

Ponoči se bo prehodno razjasnilo. V soboto bo sprva delno jasno in po nižinah megleno, nato se bo pooblačilo. Na jugovzhodu države bodo popoldne rahle padavine.

V petek zvečer bodo padavine povsod ponehale. Ponoči se bo prehodno zjasnilo, po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso). V soboto se bo od juga pooblačilo, več jasnine bo ostalo na severozahodu. Popoldne bo na jugovzhodu rahlo deževalo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem pa šibka burja, ki se bo zvečer okrepila.

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5 stopinj Celzija, v alpskih dolinah in mraziščih Notranjske okoli -2, ob morju okoli 9 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija.

V noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj bo na zahodu večinoma suho, drugod bodo padavine. Meja sneženja bo precej nizko. V nedeljo bo čez dan pretežno oblačno povsod, razen na Primorskem, kjer bo delno jasno, pihala bo burja. Padavine bodo dopoldne povsod ponehale, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji. V ponedeljek bo delno jasno, po nižinah v notranjosti se bo del dneva zadrževala megla.

Kakšno bo vreme od 22. do 27. novembra

V torek bo oblačno s padavinami. Po nižinah bo deževalo, v alpskih dolinah najverjetneje snežilo. Sprva bo ob morju pihal jugo, čez dan bo zapihala burja. V sredo zjutraj bo dež že ponehal, čez dan se bo tudi zjasnilo. V četrtek in petek bo suho, po nižinah pa precej megleno. V soboto se verjetnost za padavine prehodno nekoliko poveča. Jutranje temperature bodo v torek in sredo od 0 do 5 stopinj Celzija, potem pa bodo najnižje temperature tudi po nižinah najverjetneje pod lediščem. Dnevne temperature bodo večinoma od 5 do 10 stopinj Celzija.

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.