Vreme: tudi petek bo v znamenju padavin

Slovenija 16. Sep 202201:00
Žiga Živulovič jr./BOBO

V petek bo oblačno in deževno. Predvsem na Primorskem bodo vmes tudi nevihte, nekatere lahko močnejše.

Zjutraj bo v večjem delu Slovenije deževalo, v zahodnih in južnih krajih bodo še nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, na Goriškem in ob morju okoli 20 stopinj Celzija. Čez dan bo oblačno in deževno. Predvsem na Primorskem bodo vmes tudi nevihte, nekatere lahko močnejše. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 24 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje.

V soboto bo oblačno, deževno in hladno. V visokogorju bo snežilo. Padavine bodo do večera povsod ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V nedeljo bo pretežno jasno s svežim in ponekod meglenim jutrom. V ponedeljek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo in povečini suho. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

Kakšno bo vreme od 19. do 24. septembra?

V nedeljo se bo od zahoda k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo s svojim središčem sredi tedna pomaknilo nad srednjo Evropo, ob koncu tedna pa nad severovzhodno Evropo. K nam bo pritekal razmeroma hladen in suh zrak. Kaže na dokaj sončno, a hladno vreme. Jutra bodo sveža, najvišje dnevne temperature pa bodo v notranjosti Slovenije med 15 in 20 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.