Vreme: vroče bo, na zahodu in severu možne nevihte

Slovenija 28. Jun 202201:00 0 komentarjev
vreme
PROFIMEDIA

Danes bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo predvsem na zahodu in severu nastale nevihte.

Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 21 stopinj Celzija. Čez dan bo sprva precej jasno, popoldne pa bo predvsem na zahodu in severu več spremenljive oblačnosti. Naraščala bo verjetnost za nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale v noč na sredo. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem zahodni veter, ki se bo obračal na burjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 36 stopinj Celzija.

V noči na sredo bo na Primorskem prehodno zapihala burja. Na severu in zahodu Slovenije bodo še možne nevihte. Jutri bo dokaj sončno, predvsem v severni polovici Slovenije bodo še možne posamezne nevihte. V četrtek in petek kaže na sončno in vroče vreme, verjetnost za nevihte je majhna. Ker bo v naslednjih dneh predvsem po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, so na Agenciji za okolje izdali opozorilo. 

Kakšno bo vreme 1. do 6. julija?

Od petka do srede bodo naši kraji večinoma pod vplivom višinskega grebena, ki pa bo občasno oslabel na račun višinskih prodorov hladnega zraka in frontalnih motenj severno od naših krajev. Od sobote naprej bodo naši kraji predvidoma pod vplivom anticiklona, ki se bo nad naše kraje razširil iznad Atlantika.

V petek kaže na sončno vreme z majhno možnostjo neviht. V soboto nas bo oplazila hladna fronta, ki pa po zadnjih izračunih ne bo segla do Primorske. V notranjosti bo prinesla za kakšno stopinjo nižje maksimalne temperature, vendar, kaže da bo že v nedeljo predvsem na jugu spet vroče. Vročina z dnevnimi temperaturami med 30 in 35 stopinj Celzija se bo predvidoma nadaljevala do prihodnjega torka. Za prihodnjo sredo izračuni kažejo na povečano verjetnost za prehod fronte in ohladitev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!