Vreme: vročinski val ne popušča

Slovenija 30. Jun 202201:00 > 08:46 0 komentarjev
pes se hladi v senci pod dežnikom
PROFIMEDIA

Danes bo sončno, popoldne bodo še posamezne nevihte.

Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, ob morju 22 stopinj Celzija. V četrtek bo povečini sončno. Popoldne bodo nastale posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija.

V petek bo pretežno jasno, popoldne bo zapihal jugozahodnik. Zvečer ali v noči na soboto v severnih krajih ni izključena kakšna nevihta. V soboto bo precej jasno, vročina v notranjosti Slovenije bo prehodno nekoliko popustila. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod veter vzhodnih smeri. V nedeljo bo jasno in spet bolj vroče, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 3. do 8. julija?

Od nedelje do torka bomo v območju visokega zračnega tlaka, v sredo bo naše kraje predvidoma prešla hladna fronta z ohladitvijo. Za njo se bo k nam od zahoda spet razširilo območje visokega zračnega tlaka.

Prevladovalo bo pretežno jasno vreme. Vročina bo v soboto le prehodno nekoliko popustila, konec vročinskega vala pa pričakujemo v sredo. Takrat se bo tudi nekoliko povečala verjetnost za padavine, obilnejšega dežja pa za zdaj ni videti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!