Vreme: začetek tedna bo sončen in vroč

Slovenija 26. Jul 202101:00 0 komentarjev
Poletje, vročina
Alen Milavec /BOBO

Začetek tedna bo sončen in vroč. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 33 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo večinoma sončno, je napovedala Agencija RS za okolje (Arso). Popoldne in zvečer bodo predvsem v zahodni in severozahodni Sloveniji nastale posamezne nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale v noč na torek. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, ob morju do 22 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature pa bodo od 25 do 33 stopinj Celzija.

V torek bo v zahodni polovici države spremenljivo oblačno, drugod bo delno jasno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bodo nastajale plohe in nevihte. Nekoliko se bo osvežilo. V sredo in četrtek bo sončno in spet bolj vroče. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

Kakšno bo vreme od 29. julija do 3. avgusta?

Nad severozahodno in severno Evropo bo vztrajalo ciklonsko območje, ki bo občasno vplivalo tudi na vreme v srednji Evropi. V višinah bo z jugozahodnim vetrom k nam iznad Sredozemlja dotekal topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak, navaja Arso.

Od četrtka do sobote bo sončno in vroče s temperaturami večinoma med 30 in 35 stopinj Celzija, nato pričakujemo ohladitev. Od sobote naprej se bo povečala verjetnost krajevnih padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!