Vreme: živo srebro tudi do 34 stopinj Celzija

Slovenija 17. Avg 202201:00 0 komentarjev
vročinski val, vročina, morje, sonce
PROFIMEDIA

V sredo bo pretežno jasno in vroče. Živo srebro se bo čez dan povzpelo tudi do 34 stopinj Celzija. Predvsem na Primorskem še naprej velja opozorilo velike požarne ogroženosti v naravi.

V sredo bo pretežno jasno. Pihal bo jugozahodni veter, čez dan pa bo vroče, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, ob morju okoli 20 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 34 stopinj Celzija. Predvsem na Primorskem še naprej velja opozorilo velike požarne ogroženosti v naravi.

Kakšno vreme si lahko obetamo prihodnje dni?

V četrtek bo sončno in še bolj vroče, pihal bo jugozahodni veter. Zvečer bodo na zahodu začele nastajati nevihte, ki se bodo v noči na petek pojavljale v večjem delu države. V petek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Vročina bo popustila.

Vzdolž evropske atlantske obale se zadržuje frontalni val z več ciklonskimi jedri. Nad našimi kraji se v topli zračni masi prehodno krepi šibko območje visokega zračnega tlaka. Tudi v sosednjih pokrajinah bo pretežno jasno, popoldanske nevihte bodo malo verjetne.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!