Vreme: zmerno do pretežno oblačno bo, več sonca na jugu države

Slovenija 04. Avg 202101:00 > 09:25 0 komentarjev
vreme, oblaki, ljubljana, vreme
Žiga Živulović jr./BOBO

Do petka še vedno lahko pričakujemo nestanovitno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. Konec tedna pa vremenoslovci napovedujejo več sonca. Tudi v sosednjih pokrajinah Hrvaške bo precej suho in sončno.

Ponoči se bo oblačnost povečala. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo v južni Sloveniji, zlasti v hribih bo popoldne kakšna ploha, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Ponoči se bo oblačnost povečala, na severozahodu bo možna kakšna ploha in nevihta. Jutranje temperature bodo od 13 do 16, na Primorskem do 20 stopinj Celzija. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, nekaj več sonca bo v južni Sloveniji. Predvsem v hribovitem svetu bo sredi dneva in popoldne kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 29, v alpskih dolinah okoli 21 stopinj Celzija.

Konec tedna več sonca

V noči na četrtek bodo padavine z nevihtami najprej zajele zahodno Slovenijo in se do jutra razširile nad večji del države. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte. Padavine bodo zvečer oslabele. V petek bo sončno, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Tudi v soboto kaže na večinoma sončno vreme, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Severno od naših krajev potuje vremenska motnja, ki deloma vpliva tudi na vreme pri nas. Nad naše kraje z jugozahodnim vetrom doteka razmeroma hladen in še precej vlažen zrak.

V sredo bo v sosednjih pokrajinah Hrvaške precej sončno in večinoma suho. Drugod bo več oblačnosti, predvsem popoldne bodo krajevne plohe in nevihte

Kakšno bo vreme od 7. do 12. avgusta?

Od sobote do ponedeljka bodo naši kraji še pod vplivom frontalnih valov, ki se prek zahodne in srednje Evrope hitro pomikajo od zahoda proti vzhodu. V nadaljevanju prihodnjega tedna pa se bo nad našimi kraji predvidoma okrepilo območje visokega zračnega tlaka, še napoveduje Arso.

V soboto bo večinoma sončno, predvsem nad hribi zahodne in severne Slovenije pa bo možnih nekaj ploh in posameznih neviht. Tudi v nedeljo in ponedeljek bo deloma sončno, popoldanske nevihte pa bodo nekoliko pogostejše. Od torka pa bo kot kaže verjetnost za padavine spet majhna. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!