Začetek delovnega tedna bo vroč, na vidiku prve nevihte

Slovenija 04. Jul 202201:00 > 09:52 0 komentarjev
Vročina, poletje
PROFIMEDIA

Dopoldne bo jasno, proti večeru bodo na severu nastale prve nevihte. Še bo vroče.

Vročina bo na današnji začetek delovnega tedna vztrajala.

Dopoldne bo pretežno jasno, nato bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Ponekod v notranjosti bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem zahodnik. Pozno popoldne ali zvečer bodo na severu nastale prve nevihte, ponekod bo prehodno zapihal okrepljen severni veter, je napovedala Agencija RS za okolje (Arso).

Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju in na Goriškem okoli 23 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 37 stopinj Celzija.

Po nižinah bo od sredine dneva do večera velika toplotna obremenitev. V večjem delu države je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

V noči na torek se bodo nevihte širile nad ostalo Slovenijo. V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V notranjosti Slovenije se bo osvežilo, tudi na Primorskem bo vročina nekoliko popustila.

V sredo bo precej jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek bo dopoldne delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami.

Kakšno bo vreme od 7. do 12. julija?

Od severozahoda proti jugovzhodu celine se bodo pomikale višinske doline s hladnim zrakom. Naše kraje bodo večinoma le oplazile. K nam bo dotekal nekoliko hladnejši in občasno bolj vlažen zrak.

V četrtek bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe. Od petka do torka kaže na suho vreme, nekaj možnosti za krajevne padavine bo prehodno le v soboto. V notranjosti Slovenije bodo popoldanske temperature od 24 do 28, na Primorskem pa do 30 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!