Kaos na štajerski avtocesti: posledice jutranje nesreče sanirali ves dan

Slovenija 29. Sep 202207:10 > 21:58 2 komentarja
prometnoinformacijski center

Po četrtkovi jutranji prometni nesreči je bil promet na štajerski avtocesti v smeri proti Mariboru oviran cel dan. Na PU Ljubljana so pojasnili, da se je pri nesreči raztresla hrana, ki jo je tovornjak prevažal, to pa je bilo treba nato odpeljati z ustreznim vozilom za prevoz hrane. Šele nato so se lahko lotili odstranjevanja tovornjaka. Promet je bil omogočen po prehitevalnem pasu, nato so avtocesto v poznih večernih urah vnovič zaprli.

Na štajerski avtocesti je bil v četrtek že od od zgodnjih jutranjih ur oviran promet. Nekaj pred 6. uro zjutraj se je namreč pred predorom Podmilj proti Celju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tuja voznika osebnega in tovornega vozila s priklopnikom, ki se je prevrnilo, tovor pa se je raztresel. Avtocesto so najprej zaprli, nato je promet potekal po prehitevalnem pasu, pozno zvečer pa so jo ponovno zaprli, in sicer med priključkoma Blagovica in Trojane v smeri Maribora. Zaprli so tudi uvoz Blagovica v smeri Maribora. Na tem delu avtoceste je tako rekoč ves dan vztrajal zastoj, gneča je bila tudi na vseh vzporednih regionalnih cestah.

Po avtocesti naj bi se raztresli mesni izdelki

Prometna nesreča se je zgodila, ker je voznika osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču zaneslo in je trčil v odbojno ograjo ter obstal na sredini avtoceste. Za njim je pripeljal voznik tovornega vozila, ki se je trčenju v stoječe vozilo skušal izogniti in je odvil ostro desno. Med vozili je prišlo do manjšega trčenja, tovorno vozilo s priklopnikom pa je trčilo še v odbojno ograjo in se prevrnilo na bok.

Iz tovornega vozila se je pri tem raztresel tovor. Šlo naj bi za mesne izdelke. Kot so pojasnili na policiji, so izdelke že sredi dneva odstranili z avtoceste, vendar pa so morali nato zagotoviti ustrezen nadomestni prevoz.

V nesreči nobeden od udeležencev ni bil poškodovan, nastala pa je materialna škoda na vozilih in cestnih objektih ter tovoru. Policisti zoper voznika osebnega vozila vodijo postopek o prekršku.

promet promet
prometnoinformacijski center
promet promet
prometnoinformacijski center
Promet gneča Promet gneča
PIC

Bralec nam je posredoval posnetek prevrnjenega tovornjaka:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje