Številne težave na progah: ponekod popolna prekinitev prometa

Slovenija 25. Jul 202306:52 > 15:18 2 komentarja
Vlak
Žiga Živulović jr./BOBO

Vremenske razmere povzročajo težave v železniškem prometu. Na posameznih odsekih prog nastajajo popolne prekinitve prometa, nepričakovane zapore posameznih tirov, vožnja je počasnejša zaradi zagotavljanja varnosti, vse to pa povzroča večje zamude, so sporočile Slovenske železnice.

Neurja, ki so v ponedeljek popoldne in v noči na torek zajela večji del države, so težave povzročila tudi v železniškem prometu.

Ker na posameznih odsekih nastajajo popolne prekinitve prometa, nepričakovane zapore posameznih tirov in je vpeljana počasna vožnja za zagotavljanje varnosti v železniškem prometu, imajo vlaki zamude. Slovenske železnice so ob tem pojasnile, da pristojne službe pospešeno odpravljajo izredne razmere. Na podlagi vremenske napovedi so opozorile še, da so lahko tudi v nadaljevanju dneva pričakovane dodatne izrednosti pri izvajanju železniškega prometa.

Kot je okoli poldneva povedala direktorica SŽ-Potniški promet Darja Kocjan, so se razmere trenutno že umirile in se promet bolj ali manj odvija normalno, prihaja pa še do večjih zamud, saj traja še nekaj časa, da se redni železniški promet znova vzpostavi.

“Potnike sproti obveščamo na svojih spletnih straneh in po potrebi organiziramo nadomestne avtobusne prevoze, se pa včasih zgodi, da je tudi vzporedna državna cesta zaprta, kot je bilo danes na Štajerskem, ko teh prevozov nismo mogli organizirati,” je povedala.

Aktualno stanje v prometu in obvestila spremljajte na spletni strani ali brezplačni telefonski številki 080 81 11.

Nadomestni prevoz

Zaradi odstranjevanja posledic neurja med Ponikvo in Grobelnim bo tako namesto vseh vlakov, ki vozijo med Poljčanami in Celjem, organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Zaradi plazu na cestišču med Ostrožnim in Dolgo Goro in s tem onemogočenega cestnega prevoza do odprave posledic nadomestni avtobusi ne bodo pobirali potnikov med omenjenima postajama.

Z avtobusi ni mogoč prevoz oseb na invalidskih vozičkih, prav tako ni mogoč prevoz koles in živali. Tudi pri nadomestnih prevozih lahko nastajajo zamude.

Z daljšo zamudo bodo vozili tudi mednarodni vlaki Ljubljana–Budimpešta in Split–Zagreb–Celje–Maribor–Bratislava, so še zapisali

Več informacij in stanje v prometu so potnikom na voljo na TEJ POVEZAVI.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje