Abu Dabi zapira javne prostore za necepljene

Koronavirus 29. Jun 202112:11 1 komentar
Abu Dabi
Nir Elias/REUTERS

Prestolnica Združenih arabskih emiratov (ZAE) Abu Dabi je objavila seznam javnih prostorov, ki bodo kmalu odprti samo za tiste, ki so cepljeni proti koronavirusni bolezni. Cilj je spodbuditi cepljenje čim več ljudi.

Vlada ZAE je sporočila, da bodo oblasti od 20. avgusta začele omejevati dostop do nakupovalnih središč, restavracij, kavarn, športnih dejavnosti, muzejev, telovadnic, šol in univerz. Ljudem, ki se niso cepili, bo praktično prepovedan vstop v mesto, razen v supermarkete in lekarne.

Abu Dabi je že uvedel sistem zelenih kart, s katerimi dovoljuje dostop do različnih prostorov za  cepljene ali tiste z negativnim testom na virus.

Vnovični zagon gospodarstva vse bolj temelji na strategija cepljenja. Po vladnih navedbah je vsaj 93 odstotkov prebivalstva prejelo vsaj en odmerek cepiva.

Tudi sosednji Dubaj, kjer je sedež letalske družbe Emirates, je uvedel nekatere omejitve – množičnih zabav in športnih prireditev se lahko udeležijo samo cepljeni. Nakupovalni centri in druge trgovine pa so odprti tudi za necepljene.

Združeni arabski emirati se lahko pohvalijo z enim najhitrejših programov cepljenja s 15,1 milijona odmerkov za devet milijonov prebivalcev. Država cepi predvsem s kitajskim cepivom Sinofarm, poroča Beta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje