Avstralec, ki je ugrabil deklico Cleo Smith, obsojen na več kot 13 let zapora

Svet 05. Apr 202310:49 0 komentarjev
Cleo Smith
WA Police

37-letnega Terencea Darrella Kellyja, ki je priznal, da je oktobra 2021 ugrabil štiriletno Cleo Smith, je sodišče spoznalo za krivega. Obsojen je na več kot 13 let zapora.

Sodnica Julie Wager je ob izreku kazni opozorila na težavno odraščanje 37-letnega Terencea Darrella Kellyja, a hkrati poudarila, da glede na mnenje strokovnjakov obstaja tveganje, da bi dejanje lahko ponovil. Sodišče je Kellyja po njegovem priznanju spoznalo za krivega in ga obsodilo na 13 let in šest mesecev zapora. Po oceni psihiatra, ki je sodeloval na primeru, Kelly trpi za hudo osebnostno motnjo, poroča tiskovna agencija Reuters.

Kelly je na sodišču priznal, da se počuti krivega in da deklice kljub ugrabitvi ni nameraval obdržati. Kot otrok je bil Kelly izpostavljen hudim travmam, zaradi katerih je trpel nevrološko okvaro. Ustvaril si je domišljijski svet, da bi se zaščitil pred realnostjo, užival je tudi metamfetamin, je po pisanju BBC razkrilo sodišče.

Spomnimo, da je Smith oktobra 2021 izginila iz družinskega šotora v kampu blizu mesta Carnarvon. Starši so jo nazadnje videli ob pol dveh zjutraj, ko je prosila za kozarec vode. Ko so se ob šestih zjutraj zbudili, deklice ni bilo več v šotoru, izginila je tudi spalna vreča. Starši so deklico najprej iskali sami, ker pa je niso našli v bližini, so poklicali policijo. Oblasti so takoj sprožile množično iskalno akcijo, za kakršnokoli informacijo, ki bi bila povezana z izginotjem, pa so ponujale milijon avstralskih dolarjev oziroma 640 tisoč evrov denarne nagrade. Reševane ekipe so pri iskanju na težko dostopnem terenu uporabljale tudi brezpilotne letalnike in štirikolesnike.

Po 18 dneh je policija deklico našla zaklenjeno v hiši v njenem domačem kraju Carnarvon v bližini mesta, kjer je družina kampirala. Policijo je do Kellyja pripeljala pomembna informacija o njegovem avtomobilu. Lokalni mediji so poročali, da je do preboja prišla tudi, ko je v času ugrabitve izsledila številko mobilnega telefona in jo povezala s telefonskim stolpom v bližini kampa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!