Biden ob božičnem klicu v živo prejel hudomušno voščilo

Magazin 25. Dec 202110:32 0 komentarjev
Joe Biden in Jill Biden ob Božiču
Elizabeth Frantz/REUTERS

Predsednik ZDA Joe Biden je med videokonferenco na božični večer, ki je potekala v živo, od enega izmed klicateljev prejel hudomušno božično voščilo.

Predsednik ZDA Joe Biden je ob javni videokonferenci na božični večer, ki je potekala v živo, s prvo damo Jill Biden sprejel nekaj klicev ameriških državljanov.

Pogovarjala sta se s predstavniki severnoameriškega poveljstva zračne obrambe, ki so jima zagotovili, da je Božiček dobro na poti.

Biden je nato na kratko spregovoril z enim od klicateljev, ki se je predstavil kot Jared, in z njegovimi otroki. Ob slovesu mu je zaželel vesel božič. “Tudi vam želim lepe praznike in vesel božič. Let’s go Brandon!” je odgovoril Jared. “Let’s go Brandon. Se strinjam,” je nato brez kake posebne reakcije odvrnil Biden.

Slogan se je razširil med Trumpovimi podporniki

Let’s go Brandon je evfemizem za bolj vulgaren slogan, usmerjen proti predsedniku Bidnu, ki je nastal septembra, ko je novinarka po dirki NASCAR med intervjujem z voznikom Brandonom Brownom napačno interpretirala skandiranje s tribun.

Od takrat se je slogan hitro razširil med podporniki Bidnovega predhodnika Donalda Trumpa, ki ga pogosto uporabljajo kot provokacijo in žalitev na račun trenutnega predsednika ZDA.

Ni jasno, če je Biden sploh razumel provokativno sporočilo slogana, poročajo mediji. Posnetek tega trenutka se je sicer hitro razširil po družabnih omrežjih, nekateri so tudi pohvalili predsednikov miren odziv.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!