Brendan Fraser: “Med snemanjem filma sem skoraj umrl”

Magazin 06. Mar 202308:30
Brendan Fraser
Profimedia

Brendan Fraser se je spomnil strašne izkušnje, ki se mu je pripetila na snemanju njegove filmske uspešnice Mumija.

V oddaji The Kelly Clarkson Show se je zvezdnik spomnil, da se je med snemanjem prizora obešenja za njegov akcijsko-pustolovski film iz leta 1999 po nesreči skoraj zadušil. “Na prstih sem stal z vrvjo okoli vratu, pri čemer res nimaš veliko možnosti za premikanje. Nakar je režiser Stephen Sommers pritekel do mene in mi rekel: Veš, res ni videti, kot da se dušiš, bi lahko to naredil prepričljivo? In kamera se je obrnila naokoli in stopil sem še bolj na prste, tip, ki je držal vrv nad menoj, pa jo je potegnil nekoliko višje in obtičal sem na prstih. On je še naprej vlekel gor, jaz pa sem drsel dol.”

Brendan Fraser je še povedal: “Moj komolec je bil v mojem ušesu, svet je bil postrani in vsi so bili res čisto tiho.” Ko ga je koordinator kaskaderskih podvigov prebudil iz nezavesti, mu je rekel: “Čestitam, v klubu ste — isto se je zgodilo Melu Gibsonu v Pogumnem srcu.”

Igralec je pred tem leta 2018 za GQ spregovoril o tem, da so njegove ”bolj fizične vloge” v filmih, kot sta Mumija in George iz džungle iz leta 1997, močno vplivale na njegovo telo. Njegove poškodbe so privedle do številnih operacij, toda, kot je dobitnik nagrade SAG pojasnil, takrat je sprejel katerokoli igralsko delo, ki ga je lahko dobil.

Kljub nekaterim slabim izkušnjam je Fraser oktobra 2022 v intervjuju za Variety dejal, da je pripravljen ponovno odigrati vlogo pustolovca Ricka O’Connella, če bi imelo nadaljevanje uspešnice pravi scenarij.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.