Del Gardalanda bodo zaradi pomanjkanja osebja prej zapirali

Svet 19. Jun 202212:19 1 komentar
Gardaland
Profimedia

V italijanskem zabaviščnem parku Gardaland se soočajo s pomanjkanjem sezonskih delavcev, zato so bili prisiljeni sprejeti odločitev, da se bo del parka poslej zapiral že ob 19. in ne ob 23. uri kot doslej. V italijanskem turizmu in gostinstvu sicer primanjkuje okoli 350.000 sezonskih delavcev.

“Obžalujemo razočaranje nad trenutnimi razmerami in upamo, da bomo čim prej našli rešitev,” je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA zapisano v izjavi upravljavca zabaviščnega parka ob Gardskem jezeru. Ko bodo zaposlili potrebno število ljudi, bodo postopno odpirali zaprte atrakcije, so napovedali.

Največji zabaviščni in tematski park v Italiji stoji ob Gardskem jezeru na severu države in obsega 200.000 kvadratnih metrov. Pred pandemijo covida-19 ga je letno obiskalo 2,7 milijona ljudi.

Nad pomanjkanjem ustreznega kadra se pritožujejo tudi italijanski hotelirji, saj številnim primanjkuje tretjina potrebnega kadra.

“Zaradi pandemije gostinstvo in turizem nista mogla zagotoviti minimalne stabilnosti, kot je bila včasih, zato so zaposleni poiskali druge službe. Zaposlili so se kot kurirji, gradbeni delavci, skladiščniki in vozniki,” je povedal Paolo Manca, podpredsednik glavne podjetniške organizacije v italijanskem turistično-gostinskem sektorju Federalberghi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje