Dirkač med dirko na Šrilanki zapeljal med gledalce, umrlo več ljudi

Svet 21. Apr 202418:30 0 komentarjev
Nesreča na dirki na Šrilanki
Foto: PROFIMEDIA

Na Šrilanki je med avtomobilsko dirko eden od dirkačev zapeljal v množico gledalcev. V nesreči je umrlo najmanj sedem ljudi, še 21 je ranjenih.

V nesreči na avtomobilski dirki na Šrilanki je umrlo najmanj sedem ljudi, še 21 pa je poškodovanih, potem ko je dirkalnik danes zapeljal v gledalce na polnem motorističnem dogodku, sporočilo tamkajšnje policije povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Voznik je trčil v množico ljudi na nezaščitenem delu steze na dirkališču Fox Hill, ki ga vzdržuje šrilanška vojska.

V videoposnetku, ki je zaokrožil na družbenih omrežjih, je razvidno, kako nadzorniki steze mahajo z rumenimi zastavami in opozarjajo druge voznike naj zmanjšajo hitrost, ker se je na stezi prevrnil avtomobil. Vozniki v oblakih oranžnega prahu še naprej hitijo mimo, dokler eden ne trči v množico kričečih ljudi.

“V bolnišnico so odpeljali 27 ljudi, sedem jih je podleglo poškodbam,” je povedal tiskovni predstavnik Nihal Thalduwa, piše AFP. Dodal je, da je med mrtvimi tudi osemletna deklica.

Tik pred nesrečo je poveljnik vojske Vikum Liyanage sporočil, da so vrata dirkališča brezplačno odprta za gledalce, da bi spodbudili motošport, saj je bil dogodek zaradi pandemije in gospodarske krize na otoku organiziran prvič po petih letih. Na dirkališču približno 180 kilometrov vzhodno od Kolomba naj bi se zbralo okoli 100.000 gledalcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!